Tort Amandina

de Lau in Torturi, 16 Oct 2013 | 6211 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si de la Anamaria-Cook pentru fondant

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 400 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 1 esenta de rom
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 2 plicuri de 3 in 1 clasic
  • Fondat
  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blat - batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt,c acao si o cernem peste spuma de albusuri, amestecam usor cu o paleta ca sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit cca 35 minute, verificam cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 2.

Siropul - intr-un ibric adaugam apa si zaharul si punem pe foc lasand sa fiarba cca 5 minute, oprim focul si adaugam plicurile de 3 in 1 si esenta, amestecam si lasam la racit.

Crema - untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, adaugam cacao si esenta mixam pana obtinem o crema spumoasa si fina.

Fondat - prima data vom pune un vas la congelator cat vom face siropul. Intr-o cratita adaugam apa si zaharul la mijloc, punem pe foc mic pana ce zaharul se topeste si obtinem un sirop mai grosut. Facem proba cu paharul cu apa rece, daca se formeaza mici bilute pe fundul paharului inseamna ca e gata. Adaugam mierea, amestecam si luam de pe foc.

Turnam siropul obtinut in vasul rece si mixam pana ce incepe sa se ingroase si se albeste. Adaugam ciocolata data prin razatoare si omogenizam.

Asamblare - pe un platou asezam prima foaie, o insiropam, adaugam trei sferturi de crema, a 2 foaie, o insiropam, ungem tortul cu crema ramasa si dam la frigider 30 minute (cat pregatim fondatul)

Deasupra adaugam fondatul din care am oprit 2-3 linguri pentru ornat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Lau 1

16.10.2013, 23:09

laura nici eu am mancat din el

Reteta-Video 1

17.10.2013, 12:04

Bun si frumos!

Lau 1

17.10.2013, 16:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv